karmel, ASO wszystko zepsuje, bedziesz robil ponownie wirusa :?:
Czy da się włączyć w Nowy Tour funkcję Comming Home/Leaving?
Zwiń
X
-
w O1? no chyba nie bardzo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
W nowym turze tak, ale gdy nie ma czujnika zmierzchu działa ona po mignięciu długimi światłami. Czas świecenia również można regulować vcds-em.
Przykład: Gasisz auto, wyciągasz kluczyki, migasz długimi i zapalają Ci się mijaniia na jakiś tam czas. W drugą stronę jest bez sensu, gdyż przy otwieraniu z pilota zapalą się wtedy, gdy otworzysz drzwi i migniesz długimi. :lol:
Komentarz
-
-
obrus, piszesz o O1?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
O1 - Marne szanse :szeroki_usmiech
O2 jak najbardziej,
Według opisu kolega ma O1 a co za tym idzie bez szans.
Jednak po przejrzeniu postów kolegi dochodzę do wniosku, że po prostu walnął się w profilu, i chyba ma OII Toura, więc raczej się da__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolobrus, piszesz o O1?
edit:
Ma nowego toura od pół roku, więc błąd w profilu, przez który sieje zamieszanie.
Zamieszczone przez tchomiktWitam,
Jestem i ja szczęśliwym posiadaczem Nowego Toura Liftback 1.6. .....
Komentarz
-
-
Da radę
Ale chyba jest to bez sensu.
Po co takie ustrojstwo skoro działa tylko po mrugnięciu długimi i to tylko w jedną strone bo przy otwieraniu zero reakcji. W maxi-dot można ustawiać czas świecenia ale jeśli go nie ma to tylko vcds.
PS mało znany kolega z olsztyna , wpadnij na spot to coś się wymyśliByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Akurat CH jest wystarczający, gdyż jak Ci trzeba, w momencie wysiadania migasz sobie długimi i masz kilkanaście sekund jasno. Co do LH to faktycznie bezsens. Mogłoby działać zawsze, w momencie otwierania auta z pilota, ale znowu w dzień niepotrzebne no i zbyt często używane - szkodliwe dla akumulatora.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusAkurat CH jest wystarczający, gdyż jak Ci trzeba, w momencie wysiadania migasz sobie długimi i masz kilkanaście sekund jasno. Co do LH to faktycznie bezsens. Mogłoby działać zawsze, w momencie otwierania auta z pilota, ale znowu w dzień niepotrzebne no i zbyt często używane - szkodliwe dla akumulatora.
A teraz konkretnie. Załóżmy, że mamy VCDS'a i co dalej? Co załączyć i co ustawić w O2 Tour? Bo chyba to kolegę tchomikt najbardziej interesuje.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonA teraz konkretnie. Załóżmy, że mamy VCDS'a i co dalej? Co załączyć i co ustawić w O2 Tour? Bo chyba to kolegę tchomikt najbardziej interesuje.
Zapraszam do lektury
-
Zamieszczone przez PolonA teraz konkretnie. Załóżmy, że mamy VCDS'a i co dalej?:twisted: Dziękuję za uwagę :diabelski_usmiech
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonNo, to takiej pomocy kolegów z forum autor wątku będzie chyba w pełni usatysfakcjonowany."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
A coś Ty Biszczu, taki dzisiaj szorstki :wink: :wink: :wink: ?
Przyzwyczaiłeś nas, że zawsze chętnie pomagałeś.
Faktem jest, że tematy o VCDS mają conajmniej po kilkadziesiąt stron i przeważnie dużo w nich wody. Żeby odcedzić kwintesencję i jeszcze ją zrozumieć (nie mówię już o próbach praktycznych) to nie każdemu wystarcza cierpliwości. Mi zbrakłoops: :wink: .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez PolonA teraz konkretnie. Załóżmy, że mamy VCDS'a i co dalej?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam,
Dziękuję za liczne odpowiedzi i przepraszam za zamieszanie z profilem - zapomniałem zmienić. Ale widzę że "wywiadownia" dobrze działa))) i faktycznie teraz mam O2 Nowy Tour.
Chciałby ustawić jednak LH np w halogenach na stałe (trudno w dzień też się trochę poświcą jak się nie da). Rozumiem że tylko VCS. Czy nie będzie to związane z utratą gwarancji na auto? Czy coś takiego włączają ewentualnie w serwisie? Może ktoś jest z Olsztyna i potrafi to włączyć?
[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 01:01 ]
aha - i takie rozwiązanie mignięcie 2 razy światłami to wg mnie lipa. Musi to działać z kluczyka (jeśli w dzień będzie też działać to trudno niech będzie) - inaczej nie warto tego robić. Jakby ktoś wiedział na szybko jak to zrobić to będę wdzięczy - swoją drogą spróbuję przebić się przez forum i poszukać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tchomikti takie rozwiązanie mignięcie 2 razy światłami to wg mnie lipa. Musi to działać z kluczyka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tchomiktWitam,
Dziękuję za liczne odpowiedzi i przepraszam za zamieszanie z profilem - zapomniałem zmienić. Ale widzę że "wywiadownia" dobrze działa))) i faktycznie teraz mam O2 Nowy Tour.
Chciałby ustawić jednak LH np w halogenach na stałe (trudno w dzień też się trochę poświcą jak się nie da). Rozumiem że tylko VCS. Czy nie będzie to związane z utratą gwarancji na auto? Czy coś takiego włączają ewentualnie w serwisie? Może ktoś jest z Olsztyna i potrafi to włączyć?
[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 01:01 ]
aha - i takie rozwiązanie mignięcie 2 razy światłami to wg mnie lipa. Musi to działać z kluczyka (jeśli w dzień będzie też działać to trudno niech będzie) - inaczej nie warto tego robić. Jakby ktoś wiedział na szybko jak to zrobić to będę wdzięczy - swoją drogą spróbuję przebić się przez forum i poszukać.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Polonja bym te czynności zlecił ASO->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
A są w tym temacie jakieś duże różnice między OII a OII Tour? Ja w w OII włączyłem na początku coming/leaving home przez samo kodowanie i działało właśnie tak, że światła zostawały włączone po zgaszeniu silnika i zapalały się po otwarciu auta z kluczyka. Potem mnie dopiero naszło i dociągnąłem kabelek do centralki i zmieniłem włącznik świateł na ten z trybem AUTO i działa to teraz tak jak trzeba. Tyle, że na zimę to jest zawracanie głowy bo to ciągnie w czasie postoju dodatkowe 100mA
Komentarz
-
Komentarz